
5 اردیبهشت 1402
10 بازدید
بدون نظر
تشخیص رنگ شدگی خودرو، روش ها و نکاتی که باید بدانید!
خریداران خودرو در هنگام خرید یک خودروی جدید دو گزینه در پیش روی خود دارند. یکی خرید خودروی صفر و دیگری خرید یک خودروی دست دوم است
و برای بسیاری از رانندگان خرید یک خودروی دست دوم به دلیل قیمت پایین تر و ضمنا مواردی مثل مدل خاص تولید یک خودرو بیشتر مورد پسند است.
اما میدانید که خودروهای دست دوم دردسرهای خاص خودشان را دارند چرا که از رفتاری که مالک قبلی با خودرو داشته است مطلع نیستیم. آیا روغن آن را سر موقع تعویض کرده است؟
از دستاندازها چگونه رد شده است؟ به بدنه خودرو اهمیت داده یا نه؟ اینها بخشی از سوالاتی است که یک خریدار باید در زمان خرید خودرویی کارکرده مدنظر قرار دهد.
یکی از بخش های مهم خودرو نیز بدنه خودرو است و در این مقاله ما برای شما نکاتی که از روی آنها میتوانید صدمه دیده بودن بدنه و رنگ شدگی مجدد آن را متوجه شوید جمع آوری کرده ایم!
روشها و ابزارهای تشخیص رنگ خودرو چیست؟
بسیاری از رانندگان در هنگام خرید خودروی کارکرده نمیدانند باید از کجا متوجه شوند که بدنه خودرو یا به طور مثال سقف ماشین رنگ دارد یا نه،
این موضوع از جایی اهمیت دارد که رنگشدگی سقف احتمالاً خبر از تصادفی سنگین در گذشته میدهد!
رنگ شدگی خودرو با 4 روش قابل تشخیص است که به شرح زیر است:
- تشخیص رنگ شدگی خودرو به صورت چشمی
تشخیص رنگ خودرو با استفاده از آهنربا
رنگ شدگی ماشین با دست کشیدن بر روی بدنه
تشخیص رنگ شدگی با استفاده از دستگاه دیجیتال تشخیص رنگ
در ادامه هر کدام از این روشها را به صورت مفصل توضیح میدهیم:
1- نحوه تشخیص رنگ خودرو با چشم:
یکی از ابتداییترین روشهای تشخیص رنگ خودرو، روش چشمی است. در این روش باید به چشمتان اعتماد کنید و بهدنبال نشانههای رنگ شدن خودرو باشید.
این کار تا حدودی دشوار است، مخصوصا اگر یک صافکار و نقاش ماهر روی آن کار کرده باشند. بااینحال احتمال دارد با کمی دقت متوجه رنگ شدگی ماشین شوید:
تفاوت رنگ:
با دقت به خودرو مخصوصا بخشهایی از آن که بیشتر در معرض آسیبدیدگی هستند از جمله درها، سپرها، صندوق عقب و گلگیرها، نگاه کنید. آیا نشانههایی از دو رنگ شدن خودرو میبینید؟
رنگ ارجینال کارخانه از ترکیب رنگها با کدهای مختلف به دست میآید که درست کردن همان رنگ بدون داشتن کدها برای حرفهایترین تعمیرکارها هم دشوار است.
بنابراین با کمی دقت میتوان تفاوت رنگ را از رنگ کارخانه تشخیص داد.
اگر خودرو را از نمایشگاه میخرید، نورهای درخشان آنجا کار تشخیص رنگ را دشوار میکند. بنابراین از فروشنده بخواهید خودرو را در زیر نور طبیعی روز (و نه در آفتاب شدید) به شما نشان دهد.
عکس گرفتن:
اما گاهی به راحتی نمیتوان متوجه تفاوت رنگ شد، مخصوصا اگر کل یک قطعه مثلا کل یک در یا سپر را رنگ کرده باشند. در این حالت از فاصله دورتری روی ماشین تمرکز کنید.
چند متر از ماشین فاصله بگیرید و خوب به آن نگاه کنید. آیا رنگ سپر، در یا قطعات دیگر آن تیرهتر یا روشنتر از اطرافش به نظر میرسد؟
با دوربین باکیفیت از بخشهای مختلف خودرو عکس بگیرید. البته نباید برای عکس گرفتن زیاد به ماشین نزدیک باشید زیرا تفاوت رنگ را مشخص نخواهد کرد.
همان دو سه متری ماشین بایستید خوب است.بعد از اینکه به عکس دقت کنید، ناهماهنگی رنگ یک قسمت با سایر قسمتهای بدنه قابلمشاهده خواهد بود.
یکسان نبودن پاشیدگی رنگ:
کاپوت را بالا بزنید و در صندوق عقب و تمام درهای خودرو را باز کنید و لبههای آن را بررسی کنید. ازآنجاکه در کارخانه اتاق خودرو را به طور یکپارچه و کامل (البته بدون وجود اجزای داخلی) رنگ میکنند،
روی لبهها و درزگیرهای داخلی خودرو نباید رنگی وجود داشته باشد. رنگکردن ماشین تکمیلشده دشوار است و رنگ روی لبههای داخلی و درزگیرها میپاشد. همچنین ممکن است
نقاش از نوارهای فومی استفاده کند که در این صورت پس از برداشتن نوار، رد آن روی خودرو باقی میماند. بنابراین اگر رد نوار فومی یا رنگ پاشیدگی در جاهای غیرعادی را دیدید، بدانید خودرو را رنگ کردهاند.
پریدگی یا پوسته شدن رنگ:
رنگ کارخانه به سادگی پوسته نمیشود و پریدگی پیدا نمیکند. اگر در جاهایی تکهای از رنگ کنده شده است، آن رنگ فابریک کارخانه نیست.
مشاهده موج در انعکاس تصویر:
هنگامی که به صورت مایل به انعکاس تصویر خودتان در آینه نگاه کردید و تصویر منعکس شده در برخی نقاط موج دار یا غیرشفاف بود این به معنی رنگ شدگی آن قسمت از بدنه است.
1-اثر سنباده برروی بدنه:
استفاده از ابزارهای صافکاری و سنباده ها اثری برروی بدنه خودرو از خود باقی می گذارد که در قسمتهای مختلف مخصوصا
در لبهها از جمله لبه گلگیرها مشخص تر است. این خطوط که عموما به شکل هاشور هستند نشان دیگری از رنگ شدگی بدنه خودرو هستند.
2- نحوه تشخیص رنگ خودرو با آهنربا:
در این روش که به دقت بالایی نیاز دارد شما باید بوسیله یک آهنربای ضعیف و کشیدن آن برروی سطح بدنه چسبندگی آهنربا را بررسی نمایید
و در صورتی که تغییری در چسبندگی مشاهده کردید این مورد میتواند به دلیل رنگ شدگی یا صدمه در گذشته باشد.
3- نحوه تشخیص رنگ خودرو با لمس بدنه:
صدمه دیدن بدنه معمولا با ایجاد ناهمواری همراه است و هرچه مهارت صافکار بیشتر باشد برگشت بدنه خودرو به حالت اولیه بیشتر مقدور است
اما به هرحال ممکن است ناهمواری های کوچکی در بدنه باقی بماند و شما میتوانید با لمس دقیق تمامی قسمت های بدنه در صورت احساس ناهمواری صدمه دیده بودن بدنه خودرو را بررسی نمایید.
4- استفاده از دستگاه ضخامت سنج:
دستگاههای دیجیتالی تشخیص رنگ، ابزارهای مدرنتری هستند که به کمک کارشناسان خودرو آمدهاند. این ابزارهای کوچک اما قابلاعتماد، درواقع نوعی ضخامتسنج دیجیتالی رنگ هستند
که قابلیت تشخیص، اندازهگیری و نمایش ضخامت لایههای رنگ بدنه تا دقت یکهزارم میلیمتر (میکرون) را دارند. دستگاه تشخیص رنگ دیجیتال،
یکی از دقیقترین و قابلاطمینانترین ابزار و روشها در کارشناسی رنگ بدنه خودرو هستند که قابلیت سنجش ضخامت و کیفیت رنگ بدنه خودرو را با استفاده از امواج الکترومغناطیس یا فراصوت دارند.
با قراردادن این ابزارهای کوچک بر روی بدنه خودرو، میتوان عدد مربوط به میزان ضخامت رنگ را روی نمایشگر آنها مشاهده کرد. مقایسه اعداد بهدستآمده از نواحی مختلف خودرو، میتواند
قسمتهای رنگشده را بهآسانی مشخص کند.تشخیص رنگ خودرو امری است که نیاز به دقت فراوان و در صورت نیاز استفاده از کارشناسان خبره و با تجربه دارد. شما میتوانید با روشهایی
مانند لمس کردن، بررسی چشمی و استفاده از آهنربا تا حد زیادی به رنگشدگی بدنه خودرو پی ببرید و در صورتی که از نتیجه مطمعن نیستید میتوانید خودرو را نزد یک کارشناس این حوزه ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید