جلوبندی خودرو و اجزای آن

جلوبندی خودرو و اجزای آن
  • 30 فروردین 1402
  • 15 بازدید
  • بدون نظر

جلوبندی خودرو و اجزای آن

حتما تا به امروز کلمه جلوبندی خودرو را شنیده اید و همانطور که از اسم آن نیز مشخص است، جلوبندی خودرو بخش هایی مربوط به اجزا و قسمت های جلویی خودرو می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم شما را با سیستم جلوبندی ماشین، اجزای تشکیل دهنده آن، و همچنین تفاوت آن با سیستم تعلیق

و زیربندی خودرو نیز آشنا سازیم و آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید!

جلوبندی خودرو چیست و چه بخش هایی دارد؟

جلوبندی خودرو شامل قسمت جلویی و زیرین ماشین می شود که ارتباط تنگاتنگی با سیستم تعلیق خودرو دارد؛ تفاوت این دو در این است

که سیستم تعلیق شامل کمک فنرها و چرخ های عقب خودرو نیز می‌شود اما جلوبندی تنها به قسمت جلوی خودرو اطلاق میشود و شامل فرمان و میل فرمان نیز میباشد.

بخش دیگری از خودرو که معمولا نام آن را در کنار این دو قسمت اتومبیل میشنویم، زیربندی خودرو است. حتما برای شما جالب است بدانید که زیربندی خودرو چیست؟

باید گفت که زیربندی با جلوبندی خودرو تفاوت دارد و در واقع در زیر سیستم جلوبندی و تعلیق قرار میگیرد که با پیچ شدن به سیستم تعلیق، از آنها در برابر خیس شدن، اصابت ضربه مستقیم و … محافظت مینماید.
اصلی‌ترین قسمت جلوبندی خودرو را کمک‌فنر جلو تشکیل می‌دهد که با خرابی جلوبندی، اول به سراغ کمک فنر می‌روند و آن را تعمیر می‌کنند.

آسیب‌دیدگی و یا شل بودن کمک‌فنر سبب لرزش فرمان می‌شود که با وارد شدن به ناهمواری‌های خیابان‌ها با صدا همراه خواهد شد.

خرابی و تکان‌ خوردن بیش‌ از حد سیبک

خرابی و تکان‌ خوردن بیش‌ از حد سیبک باعث لرزش فرمان و خرابی جلوبندی می‌شود. تنظیم نبودن فرمان، باعث ایجاد لرزش در غربیلک می‌شود، پس تنظیم فرمان را فراموش نکنید.

اگر در زمان ترمز کردن، فرمان خودرو شما لرزش پیدا کرد، دیسک و صفحه خودرو شما دچار مشکل شده است. اگر دیسک چرخ‌های شما دچار تاب شده باشد سبب لرزش فرمان می‌شود

که با تراشکاری آن، این عیب را برطرف می‌کنند ولی اگر میزان این انحناء زیاد باشد، دیسک خودرو شما نیاز به تعویض دارد. اشکال در اتصالات فرمان و تنظیم نبودن زوایای چرخ می‌تواند

باعث انحراف خودرو از مسیر مستقیم شود. زمانی که فرمان خودرو را برای چند لحظه از دست خود جدا می‌کنید، تمایل خودرو را به یک سمت می‌بینید که با تنظیم چرخ‌ها این ایراد برطرف می‌شود.
این ارتعاشات خارجی می‌تواند در اثر عبور خودرو از مسیری ناهموار بوده و یا در اثر ترمزگیری ناگهانی ایجاد شود.

به منظور رفع این مشکل و ایجاد نسبی آرامش در اتاق خودرو، مهندسان و طراحان صنعتی در حل انجام مطالعاتی برای بهبود و ایجاد پیشرفت در سیستم تعلیق خودرو هستند.
اگرچه امروزه در خودروهای جدید و به روز از انواع بسیار پیشرفته سیستم تعلیق استفاده می‌شود که نهایت امنیت و آرامش را برای سرنشینان ممکن می‌سازد،

اما هنوز هم جای پیشرفت و تحقیق و توسعه بیشتر در این زمینه وجود دارد زیرا سیستم تعلیق خودرو مهم‌ترین بخشی است که با رفاه و آسایش سرنشینان در طول حرکت خودرو سر و کار دارد.

سیستم تعلیق خودرو

سیستم فنربندی و تعلیق خودرو بخشی از خودرو است که ارتباط بین شاسی و اتاق خودرو با مسیر حرکت را برقرار می‌کند.

در واقع سیستم تعلیق خودرو باعث می‌شود نوسانات حاصل از حرکت خودرو بر روی سطوح ناهموار به سرنشینان وارد نشود.
سیستم تعلیق و جلو بندی خودرو از اجزایی شامل فنرها، کمک فنرها، بوش یا سیبک و طبق‌ها تشکیل شده است که هرکدام

از این اجزا دارای انواع گوناگونی بوده و وظیفه و عملکرد مشخص و معینی را دارا است که در ادامه به آن اشاره می‌شود.

1- فنر ها:

یکی از مهم ترین بخش های سیستم تعلیق فنر ها هستند که وظیفه جذب و خنثی سازی ارتعاشات ناشی از ناهمواری های جاده را برعهده دارند.


کیفیت فنرها یکی از موارد مهمی هستند که تاثیر بالایی در کیفیت رانندگی شما خواهند داشت و به همین دلیل این بخش از اهمیت ویژه ای در سیستم تعلیق برخوردار است.
فنر ها به سه نوع فنر های پیچشی و فنرهای تخت و فنرهای لول تقسیم می شوند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند.

2- بوش و سیبک:

در سیستم تعلیق خودرو نیاز است تا از اتصالات بسیار محکم و مقاوم استفاده شود، زیرا این سیستم به طور مستقیم با ضربات وارده از جانب مسیر حرکت سر و کار دارد.

گاهی در یک سیستم تعلیق نیاز است که یک اتصال، علاوه بر استحکام کافی امکان حرکت چرخشیرا نیز داشته باشد . برای این منظور از اتصالی بنام سیبک(گوی و کاسه) استفاده می‌شود.

سیبک یک گوی فلزی است که به آن یک بازو متصل است، این گوی فلزی در درون یک محفظه فولادی که اطراف آن با لاستیک پوشانده شده حرکت دورانی می‌کند.

از سیبک‌ها (اتصال گوی و کاسه) در اتصال طبق‌ها به چرخ یا اتصال بازوی فرمان به چرخ استفاده می‌شود (سیبک برای اتصال چرخ به شاسی با قابلیت فرماندهی به کار می‌رود.

3- اکسل:

به مجموعه محور مرکزی چرخ یا دنده، اکسل گفته می شود. اکسل معمولا به وسیله ی یاتاقان، ثابت نگه داشته شده تا چرخ و یا دنده این امکان را داشته باشد که به راحتی دور اکسل بچرخد.

4- طبق ها:

این قطعه که ظاهری بازویی دارد، باعث اتصال شاسی خودرو به سیستم تعلیق می گردد و وظیفه این اتصال را برعهده دارد.

5- دیگر قطعات:

قطعات دیگری نیز در سیستم جلوبندی خودرو وجود دارند مانند چرخ ها که وظیفه به حرکت در آوردن خودرو را دارند و قطعات داخلی تری مانند سگ دست و… نیز در این بین که وظیفه نگهداری چرخ ها،

چرخش آنها روی محور فرمان نیز به عهده ی انها است وجود دارد. اهمیت سگ دست از آن جایی معلوم میشود

که اجزای چرخ و سیستم تعلیق و جلوبندی ماشین مانند فرمان خودرو، دیسک های ترمز و… روی آن سوار می شود.

نتیجه گیری:

سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو از قسمت‌های مهم و حیاتی اتومبیل است که باعث حفظ تعادل خودرو در حال حرکت و حتی در حالت سکون می شود.

سلامت و عملکرد صحیح سیستم تعلیق خودرو آسایش و راحتی بیشتری را برای سرنشینان اتومبیل به ارمغان می آورد. سیستم جلوبندی خودرو، حرکت را در ناهمواری‌ها،

چاله‌ها، پیچ جاده‌ها، دست اندازها و … تسهیل و به عبارتی هندل می کند. بوسیله سیستم جلوبندی و تعلیق، تکان‌ها و لرزش‌هایی که بدلیل گذر از ناهمواری‌های

سطح جاده به بدنه خودرو وارد می شود، خنثی شده و تعادل در حرکت خودرو ایجاد میشود. پس با این حساب، قطعاتی که در سیستم تعلیق ماشین مورد استفاده قرار می گیرد،

باید بسیار محکم و مقاوم باشد تا تحمل ضربات وارده را داشته باشد و بتواند بدون آسیب دیدن جدی، اثرات آن را خنثی کند.

همچنین زیربندی خودرو نیز به دلیل حفاظت از سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو اهمیت می یابد.
به دلیل اهمیت مواردی که در بالا عنوان شد لازم است که همواره به سلامت این بخش از خودروی خود اهمیت داده

و در صورت بروز مشکل یا سروصدای غیرعادی در این بخش خودرو را برای تعمیر به نمایندگی خودروساز خود برای بررسی ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان